Πρόταση νόμου για κοινή ανατροφή στην Ιταλία

Λάβαμε με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου το ακόλουθο mail από τον αγαπητό φίλο Vittorio Vezetti.

 

Διευκρινίζουμε ότι ήδη από το 2007 στην Ιταλία η επιμέλεια είναι κοινή εκ του νόμου. Η συζήτηση κρατεί για τον ίσο χρόνο και την εναλλασσόμενη κατοικία.

 

 

Το σχέδιο νόμου 735 (υπογράφεται από τον φίλο μας τον Γερουσιαστή Simone Pillon και άλλους πολιτικούς της συμπολίτευσης) εισαγάγει την κατά τεκμήριο κοινή ανατροφή (ίσο χρόνο και φροντίδα), καταπολεμά την αποξένωση, την άμεση καταβολή διατροφής και την υποχρεωτική διαμεσολάβηση. Είναι λοιπόν πολύ ενδιαφέρον.

 

Ενάντια στο νομοσχέδιο έχουμε το Κόμμα Δημοκρατών (πρώην κομμουνιστικό) και άλλα αριστερά κόματα, το μεγαλύτερο συνδικάτο (CGIL), σχεδόν όλες τις γυναικείες οργανώσεις κατά της βίας κατά των γυναικών και επίσης τους περισσότερους δικαστές, δικηγόρους …). Όλοι μαζί αντιπροσωπεύουν το 20% του ιταλικού πληθυσμού, αλλά κατά μία περίεργη συγκυρία, αυτοί διαχειρίζονται το 85% των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έτσι έχουμε κατά των σχεδόν όλων των τηλεοράσεων, των εφημερίδων και του ραδιοφώνου. Δύσκολα εξασφαλίζεται έτσι η ισορροπημένη πληροφόρηση. Η πλειοψηφία έπρεπε να δεχθεί στη διαβούλευση όλες τις ενώσεις που ζητούσαν να ακουστούν: 118 άτομα !! (Συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος). Σημαίνει 6 μήνες ακροάσεων και μεγάλη καθυστέρηση. Μετά τις ακροάσεις θα ξεκινήσει η συζήτηση.

 

Αν θέλετε να καταλάβετε το επίπεδο που πέτυχε η παραπληροφόρηση …. δείτε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην washingtonpost.Italy’s proposed new divorce law would ‘turn back the clock 50 years on women’s rights,’ critics say – The Washington Post

 

 

Αλλά μερικές φορές, έχουμε πολλά μέσα ενημέρωσης και χώρο για να εξηγήσουμε την πρότασή μας Δείτε την εφημερίδα LA VERITA    

 

res714549_LA-VERITA-

Καλή σας ημέρα,

Vittorio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *